Apr 30, 2012

..Ajal maut,jodoh pertemuan semua ditangan tuhan..redha dn pasrah..

sememangnye dugaan kalau bercouple ni besar kan..impian setiap pasangan pasti impikan hubungan yang akan kekal sampai k hujung nyawa kan..sama jugak macam atin..tp kalau dah tertulis dye bukan jodoh kite ape pn yang terjadi dye tetap bukan hak kite kan..kita usaha sekuat mne pn tetap x boley...msti semua tertnye2 kan kenape petang ni atin tlis entry mcm ni kan..tu la hakikat sebenar nye..ajal maut,jodoh pertemuan semuanya ditangan tuhan..kita hanya merancang yang menentukan semua nye ALLAH swt..ya aalah banyak dugaan yang atin lalui saat ni...sememangnye setiap yang berlaku pasti ad hikmah nye kan..ade sebab kenape semua ni berlaku...

"salam..abg lepas fatin dengan cara baik"..ya allah...ape semua ni..terasa mcm dunia ni gelap..kenape semua berlaku ya allah..ape salah atin..atin mcm x percaya yang semua ni boley berlaku...selama 3 tahun atin ngn dye bersama...susah senang sama2..nangis sama2..ketawa sama2..gado sama2..tp kenape hari ni jadi mcm ni..kenape perlu hari ni..impian aku nak dgr dye ucapkan "HEPY BEFDAY SAYANG" semua tu tinggal kenangan..semua impian yang x kan pernah aku dapat...ape makne semua ni ya allah..kuat k aku nak teruskan semua ni tanpa dye..mmg aku akui..aku x kuat nak teruskan semua ni tnpa dye..3 tahun bukan sekejap..terlalu lame...terlalu banyak kenangan aku ngn dye ya allah...memang betolkan cakap orang..sekuat mne cinta kita kt seseorg tu..kalau dh tertulis dye bukan jodoh kite..dye ttap bukan hak kita...


TO HUBBY : sayang..kalau dah tertulis awak bukan jodoh saya..saya akan cube trime semua ni..walaupn berat tp demi kebahagian awak saya akan cube..dari awal saya pk..memang saya x layak untuk awak..saya x sempurna mcm org lain...saya nak tgk awak bhagia lepas ni k..jangan pk pasal saya..saya harap awak akan ingat walau ape pn yang terjadi..sayang saya kat awak x kan pernah hilang walaupn sedikit.,..awak dh banyak buat saya hepy..awak buat saya ketawa saat saya sedih..awak sentiasa ada mase saya perlukan awak..mungkin ape yang terjadi ni ade hikmah..saya redha ngn semua ni..saya bhagia sangat2 dapat kenal ngn awak n family awak..walaupn impian saya hancur..tp saya harap impian saya nak tgk awak bhagia harap2 tercapai...saya doakn bhagia k...jage mkn..yang penting jaga kesihatan awak k..saya x nak awak sakit..thanks sebab hadir dlm hidup saya..saya tetap berharap awak la jodoh saya..walaupn hanya mimpi..wassalam..

walaupn org nampak atin hepy..tp xde sape yang pernah thu dalam hati atin ni macam mne...semoga ape yang terjadi ni hanya mimpi...YA ALLAH..kuatkan hati aku ya allah...


menunggu dn terus menunggu..

NOTA HATI : kuatkan semangat..tabahkan hati..cekalkan fikiran..anggap semua ni dugaan..allah berikan dugaan dalam hidup ummatnye sebab allah sayangkan ummat nye... :)
saya sayang awak sampai bila-bila... 

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 28, 2012

R to the I to the N to the D to the U

malam ni sekali lagi atin susah nak tidow..jari plak gatal-2..huhuh..x thu la kenape kan..lagi-2 malam ni perot atin buat hal..sakit..mungkin sebab ptg tadi lewat sangat makan..kesian kt roomate atin kne teman atin pegi tandas malam-2 bute mcm ni..pape pn thanks anis temankan..huhuh...x thu kenape makin hari perot ni makin manje je..adoiyaa...dh mcm tuan dye dh..ingat lagi pesan hubby "syg jgn amal sangat makn lambat,nanti x pasal2 kne gastrik..abg x nak syg sakit..cukup abg sorg sudah la yg sakit.." ye sayang..atin ingat pesan tu...bukan sengaja tin makan lambat k ape..heheh..sayang jugak ek hubby atin tu kt atin..untung nye atin rase kenal ngn dye..dye betol2 ambik berat pasal atin..lebih-2 lagi sekarng atin ng dye jarak beratus-2 batu...(mcm atin kt luar ngar plak kn) huhuh...

ok tetibe je kan cakap pasal hubby..sebenar nye atin nak cakap atin rindu sangat-2 kt dye...x thu kenape kalau atin rindu dye airmate ni mudah sangat jatuh..sampai ade skli hubby atin tnye atin "sayang,asl skrg sayang manje sangat ?? "..atin dh x thu nak jawab ape..betol gk ape yang hubby cakap..atin sekarang mudah sangat jatuh airmate..mgkin sebab atin ni jenis yang pendam je kalau ade pape masalh..ye la..atin susah nak cite masalh kt sape-2 kecuali hubby..ade pape dye la tempat atin ngadu itu ini...dye org pertama yang thu kalau atin ad pape masalah k...(pendengar yang setia tu) hheheeh...hubby atin jugak la yang banyak bg semangat kt atin kalau ade pape masalh k ape k...k la atin dah ngntok ni..nak tidow..kalau x tdow mmg x habis la nak excercise jari ni..huhuh..k la..salam..



NOTA HATI: mungkin tuhan nak pisahka kita untuk seketika sebab satu hari nanti tuhan akan satukan kita dn x akan pisahkan kita lagi..hanya kamu dihati saya selamanya..AMIN.. :)

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 27, 2012

..KELEBIHAN MENJADI SEORANG ISTERI..

hai..mesti korang pelik kan kenape atin tetibe post macam ni..ok first bukan sebab atin nak kawin ok..huhuh...blaja pn x habis lagi dh nak kawin...no..no..no...sebenarnye saje je atin nak kongsi pasal bende ni...bosan jugak kan...tengah syok2 baca blog PEPATAH tu..atin terbaca pasal ni..so atin pn share je la..untuk pengetahuan semua jugak kan..heheh..best jugak jadi isteri ni..hmmm..bile la atin nak kawin kan..opsss....ok la..korang baca la post ni...^^
1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”
2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah” 
3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”. 
4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”. 
5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”. 
6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”. 
7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi) 
8 ) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yang difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”. Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu “TAAT”..



i miss you honey..


NOTA HATI :menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki memang sesuatu yang bhagia..tp dalam bhagia banyak cabaran yang perlu ditempuhi..semoga impian aku suatu hari nanti akn tercapai...nak thu impian ape ?? SECRET.. :)

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

sebak..

Tetibe je lepas call mama tadi terasa sebak..mamam cakap penad hari ni..tp mama cube kawal suara mama kan x nak akak risau..mama tetap cakap ngn smbil gelak2 kan..mama..akak ni menyusahkan mama k??? Akak x thu nak cakap mcm mne ..akak banyak habiskan duit mama ngn ayah kan..nak hantar akak kat poli ni mama kluarkan duit gk..nak dating ambik akak plak mama ngn ayah habis kan byk duit jugak..baiki krete..tukar tayar krete lagi..nanti nak mari cni duit minyak lagi..banyak kan cabaran semua tu mama..risiko mama ngn ayah datang sini besar..kalau la akak boley balik ngn bas Akak x nak susahkan mama ngn ayah..habiskan duit ayah..akak thu ayah pun x berape sihat kan..mama..kenape akak x boley jadi yang terbaik...kenape akak selalu susahkan mama ngn ayah..kalau akak pk..akak nak je brenti blaja..tolong mama kt umah..jage mama..semua nye biar akak yang jage..akak thu beban mama bertambah lepas akak masuk blaja kan..nak jage kuage lagi..makan minum ayah,adeq2..nak kemas umah lagi..sebab tu kalau ade cuti akak nak sangat2 balik..akak nak tolong mama kt umah..nak ringankan beban mama..akak x nak susahkan mama..akak mintak maaf mama,ayah...


akak sayang mama ngn ayah..


Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 26, 2012

tenang cikid..heheheh

fuhh..lega tinggal lagi 2 paper je lagi..MATH dgn PROGRAMMING...hadoi..yang ni mals cikid ni..sebab ape..sebab ade kira-2 la..buad coding la..ape la  atin nak jawab nanti kan..heheh..bedal je la senang..nak2 programming tu..risau jugak..dah la NETWORK DGN COMPUTER ORGANISATION pnm dah bedal..x kan yang ni nak bedal jugak atin...takod pn ade rase ni..kenape la kalu blajar wqajib ade FINAL EXAM ek..jan best kalau xde...habis je belajar terus dapat keje kan..huhuh..


study la ko sampai lebam atin...teruskan belajar nak buad coding walaupn kadang-2 coding ni menyakitkan hati..yang penting atin paling malas nak buad coding..apth lagi belajar coding..huhuh..aptb..



ok ape motif atin letak gambar macam ni..x de pape motif pun cume nak cakap kt hubby atin tu..atin sayang dye sangat-2..dah xde org lain dalam hati ni slain dye..selamanye ok...minggu depan bie balik..tggu ye sayang..nanti kite kluar same-2..lepak same2..x sabar sangat-2 nak jumpe awak..cm ne ek hubby atin tu sekarang..gemok k kurus k..biar la..semua tu x kesah berubah ke tak..yang penting hati tu jangan brubah ok..hehehe..MAHAL KITA..

minggu ni dah boley kemas baju cikid-2 kan..huhuh..sem ni mama ngn ayah atin mai ambik lagi...x thu la kenape ayah atin x kasi atin nak balik ngn bas k ape k..dye tetap nak mari ambik..padahal jauh kot dari tggnu nak sampai poli atin yang betol2 "tengah bandar" ni..kesian la plak pk2..ye la..ayah terpaksa mintak cuti..datang sini jauh2..kenape la atin dapat poli yang terlalu dekat ni...huhuhnak mintak tukar sekarang susah plak..adoiiyaaa..pape pun x sabar nak balik umah...

MAHAL KITA SAYANG^^



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 23, 2012

hanya kamu...

malam ni bosan sangat rasenye..walaupun esok ade exam tp atin ni selamber badak je kan nak berblog plak bagai..heheheh...saje je sebenarnye..saje nak cite2 sikit...pasal ape ek...korang cakap nak dengar cite pasal ape nanti atin cite..heheh..mcm cikgu plak ni kan...atin sebenarnye nak cite pasal atin la...kalau ade yang rase x suke baca pasal atin up to u..atin x kesah...so dengan segala hormat nye dijemput keluar...ops..sorry terkasar plak rasanye...(just kidding)..x mo marah2 tau...atin sebenarnye nak cite pasal atin ngn hubby atin tu..x thu kenape malam ni atin rase rindu sangat2 kt dye...nak sangat jumpe dye skrg..tp x boley..dah 3 bulan x jumpe..rase mcm dh bertahun-2...seriously..lepas atin kenal hubby atin 3 taun lepas hidup atin banyak berubah..berubah dri segi ape?? bg atin dr semua segi la...heheheh...dye banyak ajar atin erti cinta yang sebenar..dye bg atin kasih sayang yang cukup..dye bhagiakan atin walaupun kadang2 tu dye sangat2 menyakitkan hati kan..huhuhu...biase la tu adab bercinta..ade hepy ade gado..mcm2 la...so kite cume harus kuat je...AWAK...kite sayang awak macam kite sayang nyawa kite..kite x nak hilang awak walaupun sesaat...kite banyak kenangan sama2..semua tu wk atin bhagia sangat2...kite kluar sama-2..ade je yang kite rancang kan..pegi c2 la cni la...saya thu awak banyak terluke sebab saye kan..tp saya x sengaja..saya x nak orang rampas awak dari saya..saya thu hilang awak..saya x thu mcm mne hidup saya kalau awak xde...ingat kan ape yang kite janji sama2 dulu..biar ape orang nak cakap pasal kite..yang saya thu kite xde salah ngn sape2 kan..kite ngn kite je...pegi mne2 pn kite je...




saya ingat lagi dulu pegi mne2 msti awak nak saya teman awak kan..huhuhu..kadang2 tu saya geram jugak awak ni..bukan ape 24 jam nak berkepit je...tp x ap...saya suke...hehehe..ingat lagi dulu member awak cakap kt awak..pegi mne2 je mesti awak ajak saya...(myb dyeowg jelezkan sayang) pandai je kan buad andaian sendiri..heheheh..tp sekarang saya jauh dari awak..saya dah x boley nak teman awak pegi mne2 dah..sorry tau sayang...mmg mule2 saya thu awak x boley trime kan...awak slalu marah2..tp makin lme awak dh faham..thanks sayang..myb tuhan nak pisahkan kite buad sementara kan..nanti dye nak satukan kite ngn ikatan yang sah..amin...semoga semua impian kite akan jadi kenyataan...saya janji akan syang awak sampai bile2..walau ape pn yang terjadi hanya awak yang saya sayang..


ok la dah lewat ni atin nak tidow...esok nak bangun plak nak study...sedey malam ni x boley mcg ngn hubby sebab kedit dye tamat tempoh..adoiyaa sayang...xap la esok kite text k sayang...good nite...syaang awak selamanye...ok dh atin tidow dulu kalau x tidow makin merapu ni..papai...


i miss you papa..

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 22, 2012

.............................

satu paper dah habis tinggal lagi 4 paper..walaupun dah habis satu paper hati atin x tenang sebab risau kne repeat...atin x nak repeat..soalan network tadi susah nye x thu nak cakap la..ape yang study semua x masuk...down sangat2 rasenye...kawan2 atin semua nak buad short sem kalau network kali ni fail...atin x nak,.kalau buad short sem makne nye cuti 2 bulan ni atin x cuti la..ohhh tiiiddaaakkkkk !!!!! mama akak x nak..akak nak cuti...tp kalau aku pn kne repeat mcm mne..x kan aku sorg yang x nak buad short sem...x kan atin nak masuk blaja ngn budak sem 1 balik...pn atin x nak,,,,mcmc mne ni...YA ALLAH....kenape la soalan network tadi susah...kenape..kenape..kenape...adoiyaaa..tu la x blaja btol2...





balik bilik je tadi terus call mama cakap soalan susah..mama cakap "biar la akak..sekurang-kurangnye akak dah cube yang terbaik kan...ade rezeki akak ade la tu..minggu depan dah nak balik nanti mama pegi ambik ye..jangan tension sangat2,,solat..doa banyak2 bia tuhan permudahkan segalanye.." kalau ade pape masalah mama la tempat atin ngadu..tempat atin buad segala-galanye..mama la pendengar yang setia...mama adde saat atin susah dan senang..mama bg smangat kt atin..mama x pernah lupe semua tu...mama slalu cakap kalau akak xde rezeki kt sini mgkin rezeki akak kt tempat lain...thanks mama..mama paham ape yang akak ase..myb akak x sepandai along ngn angah..


tenang cikit ase bile tgk cinta hati atin ni..heheheh..miss you bulat..tggu akak balik tau..



ya allah atin x nak repeat sem ni...lulus pn jadi la..atin x nak dk cni atin nak balik..x nak nanti along kawin atin x ley balik..sedey la...bukan senang nak balik kg tu..ni pn dah 3 bulan x balik..3 bulan jugak x jumpe hubby atin tu..rindu dye sangat2 ya allah...kuat k atin kalau 2 bulan ni x balik umah...oh takkkk !!!!!...ya allah jauhkan la atin dari semua tu...atin x sanggup..hati atin x tenang mcm ni...

hubby i love you..



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 20, 2012

network oh network

assalamualikum semua..selamat petang..x thu kenape tetibe je petang ni jari ni gatal nak update blog..hmmm....hari ni hari yang x seberape indah..huhuhuh..kalau nak tahu sebab ape teruskan la menbaca ye...promote sikit....ok hari yang x seberape indah ni sebab hari ni semua plajar dh dapt thu markah PB masing-2..yang x berape nak sedap nye markah PB  aku x sehebat yang lain..tp aku dah bersyukur dah..myb stakt ni je yang aku mampu..final ni aku cuba yang terbaik..insyallah...

nak cite sikid pasal final nanti ni..nak dengar k x lantak korang la...hahaha..kurang hajar gilew kan..xde la..just kidding...cewah..speaking kau nots...dah la mengarut kemane la plak atin ni kan...ok ISNIN ni atin exam NETWORK..ok ade yang cakap NETWORK ni senang..on NO...bg atin NETWORK  ni la paling susah...ok x..bg atin semua subjek susah..hahahahha...(gelak sambil tangan k bahu mata k atas,sambil buad muka menyampah )..dh sambung balik cite tadi..sebenar nye atin nak cakap yang hari ni atin study NETWORK..bangga gile..hahah..tp x thu ape yang atin baca..hahahahha..ape la atin ni kan..tp macam tu la...mood nak study tu ade tp x thu kenape bukak je cisco..mate layu....macam nak ulik atin tidow je kan..huhuhu...tp atin kuatkan semangat nak study...

hmmm..x sabar nye nak balik terengganu kan..huhuh..final x lagi dah pk nak balik tggnu..ape la...ala bukan slalu pun dapt balik tggnu kan...so cuti 2 bulan ni aku nak cuti puas2..jumpe fmily..petang2 bawak adeq kesayangan atin jalan-2...rindu nye kt adeq atin osrang tu..mulot macam orang tua...ok,,x lupe gak kt hubby atin tu..x sabar nak kluar jalan2 ngn dye..habis kan masa same2..best nye...cepat la masa berlalu...dh x sabar sangat2 dah ni,...ok la..atin nak sambung study ni...^^ hahahah..ayat x ley blah kan..ok la ade masa atin cite lagi ye,..babai..DOAKAN ATIN DAPAT JAWAB EXAM YE..


i miss you..i need you..

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 19, 2012

friend..

to friend : salam..sebenarnye dah lama atin maafkan dini..atin x kesah semua tu,,bende dah lepas biarkan je la...ape yang terjadi pasti ad hikmahnye..manusia x lari dari melakukan kesilapan..atin pun nak mintak maaf jugak ngn dini kalau slame ni atin banyak sakitkan hati dini..biase la adat berkawan,ad gado..macam-2 la..lagipun xde sebab atin nak berdendam ngn dini...atin x kesah dini nak maafkan atin k x..tu terpulang atas dini la..good luck for your final exam ok..salam..

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

alhamdulillah !!!

Tadi mama call,mama cakap mama rindu kat anak mama sorang ni..huhuhuhu..nampak x kt situ mama sengaja nak atin nangis kan..ok dh stop mama..huhuhuh..mama tnye kenape smalam sedih je...ok atin pn dh start berdrama airmate dh..huhuh...cube tahan tp x biley gak..biase la..nak manja...ops...bukan anak mnja..tp anak mama..huhuhuh..maaf mama dh buad mama susah hati...mama tetap bg smangat kt atin...huhuhu...mama cakap lagi dua minggu nak balik..sabar k..huhuh...thanks mama..

alhamdulilah...lege sikit atin rase lepas jawab test balik tadi..ok mula-mula tu memang atin dh down sangat2..dh malas nak pegi jumpa cik ain..memang dah bengkak sangat dh mata sebab sehari menangis je..harap2 test yang ni dapat lebih la sikit...amin...kt membr2 atin..atin mntak maaf sangat-2 sebab buad korang taching ngn atin..atin thu ade yang trase ngn atin kan..ye la..sebenarnye jenis atin ni susah nak cite masalh kt orang lain,,sebab ape..atin x nak sape2 susah hati...biar la atin sorang je yang rase semua ni..atin harap korang paham la ye kalau atin muram je..bukan atin saje2 x nak tgur korang ..pape pun thanks sangat2 sebab ade kt atin mase atin susah dan senang..terus bagi semangat kt atin...atin sayang korang semua..opsss.....sebelum terlupa..sorry jugak kt roomate atin ANIS sebab semalam x tegur dye..huhuh...sorry sebab menyusahkan anis...hehehe....

to adeq emy : thanks sebab ambik berat pasal atin...bagi semangat kt atin...thanks tau walaupun atin dh sakitkan hati dye semalam..sorry sangat-2..temankan atin pegi jumpa cik ain tadi...sayang ko sangat2 la wey..


adeq emy..


to eiyda tyg : thanks jugak sebab dh temankan atin pegi jawab test tadi..dah kacau masa ida nak rehat semata-mata nak temankan atin pegi jawab test..sayang ida jugak..


thanks kawan...

sape-2 yang geli baca yang bawah ni jangan baca k..atin x paksa..huhuhuhu


to mr.hubby : thanks sebab trus bagi smangat kt bie..walaupun banyak kali bie cakap kt abg bie dh putus ase sangat2...tp abg tetap bg smangat kt bie..huhuhuh...bie x sabar nak balik jumpa abg..tuunggu bie tau...nanti kite pegi jalan2 cari pasal ok..huhuhu...i love you mr.hubby..


♥ hubby..My life will not be complete without you..

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 18, 2012

DOWN

hari ni atin rase atin down sangat-sangat...macam dh putus ase pn ade ni...x thu la kenape..lepas tahu markah test 1 ngn test 2 OS tadi terus xde mood..terase macam nak balik je trus...yeahhh...memang test atin kali ni teruk..x thu dah macam mne nak cakap...bad mood je ase skrg...dh la final makin hari makin dekat...ya allah ape nak jadi ni...semua ni menyerabutkan kepale je...kenape atin x macam orang lain...nak je call mama cite semua..tp atin x nak lukekan hati dye....dah la...atin dh xde mood nak cite panjang2...kkalau ade mase lagi lepas ni atin cite la balik...thanks sebab sudi baca..:)

hubby..My life will not be complete without you..


NOTA HATI: thanks to mr. hubby sebab bg smangat balik kt atin...ad saat atin susah ngn senag..memahami atin..ceriakan hidup atin..jadi tempat atin lepas geram atin..semua nye la..ape yang atin boleh cakap lagi..I NEED YOU IN MY LIFE....FOREVER N EVER...

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

DOWN

hari ni atin rase atin down sangat-sangat...macam dh putus ase pn ade ni...x thu la kenape..lepas tahu markah test 1 ngn test 2 OS tadi terus xde mood..terase macam nak balik je trus...yeahhh...memang test atin kali ni teruk..x thu dah macam mne nak cakap...bad mood je ase skrg...dh la final makin hari makin dekat...ya allah ape nak jadi ni...semua ni menyerabutkan kepale je...kenape atin x macam orang lain...nak je call mama cite semua..tp atin x nak lukekan hati dye....dah la...atin dh xde mood nak cite panjang2...kkalau ade mase lagi lepas ni atin cite la balik...thanks sebab sudi baca..:)

hubby..My life will not be complete without you..







NOTA HATI: thanks to mr. hubby sebab bg smangat balik kt atin...ad saat atin susah ngn senag..memahami atin..ceriakan hidup atin..jadi tempat atin lepas geram atin..semua nye la..ape yang atin boleh cakap lagi..I NEED YOU IN MY LIFE....FOREVER N EVER...

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 16, 2012

♥ 10 petanda dia adalah jodoh kita ♥

1. Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik.

Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita.

Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima Kita Seadaanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang.

Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.

Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita.

Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya?

Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain.

Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.

Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama.

Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.

Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, “lidah sendiri lagikan tergigit”, inikan pula suami isteri’.

Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.

Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.

Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing.

Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita?

Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati.

Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.

Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.

Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

hubby..My life will not be complete without you..



NOTA HATI:semoga dye menjadi imamku suatu hari nanti...berdoa dan terus berdoa..I MISS YOU MZBM..

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 15, 2012

final exam..



tinggal lagi seminggu nak final..tp atin study pn x..ape nak jadi ngn atin ni pn atin x thu..adoiyaaa...debaran dh makin terase dh ni...dh la sungek yang masuk final memang mencabar sangat-2..hope atin boleh buad walaupun x sepandai yang lain...nak thu x sunjek ape yang masuk final nanti..ok sje je atin nak kongsi kan..huhuh

23/4/2012-NETWORK FUNDEMENTAL
25/4/2012-COMPUTER ORGANISATION
26/4/2012-FUNDEMENTAL OF OPERATING SYSTEM
3/5/2012-DISCRETE MATHEMATICS & PROGRAMMING FUNDEMENTAL

mencabarkan..huhuh..kalau senang x ap la jugak ni susah..macma mne la atin nanti kan...ok sebelum tu..dh nak dekat final ni atin nak mintak maaf kt semua orang yang pernah gado ngn atin..ngn semua mmbr-2 atin..atin mausia biase yang sentiasa melakukan kesalahan..huhuh...over la plak ase nye gune ayat tu..pape pn hope korang maafkan atin ye...atin x pernah benci sape dalam hidup atin..mulut je cakap benci tp hati x...x lupe gak kt budak-2 kelas atin..maaf sangat-2 kalau ade salah silap selama ni...atin thu atin x sempurna macam korang..ok la...hope kite same-2 dapat jawab exam nanti...



工 ♥ ㄚ◯∪!
I need you now ..
 ♥ MZBM 
My life will not be complete without you..





Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 13, 2012

PSIS BERSAMA PDRM..

Hai...hari ni atin nak cite la serba sikit pasal psis bersama PDRM ni..huhuhu..ok tajuk tu atin sendiri yang reka..tajuk sebenar dye CAMPUS POLISING kalu x clap..dirasmikan oleh KETUA POLIS NEGARA...waw,...ketus polis negara datang poli kami,,..hahahha...ok nak cite ni...sape nak dengar angkat tgn jp...ok2 dh2 trun tgn,..bgus anak-2 ye...huhuhuh..ni dh merapu dh ni...atin x nak cite panjang-2..atin bg tnjuk gambar je la senang kan..kalu nak menaip mmg x suda la...korunk just tgk gambar k..lps tu korunk bayang la sendiri..huhuhu...tp jap atin nak cakap..atin bangga jadi plajar PSIS..walaupn kami kt hujung peta ni tp kami sentiasa diutamakan..huhuhu...korunk ad..???ok2..tgk la gambar ni...:)


Ok ni gambar mase hari first..smua plajar wajib trun ingat ad ape rupe nye kne buad kje..hahahah..kteowg pn ape lagi...cri port la nak curi tulang..hahahah....





Ok ni plak gambar kteowg mengila kt moto-2 polis..hahahha..bukan snang nak dapat naik moto polis kan..yang baru plak tu..huhuhu...




masing-2 muke excited sebab dapat makanan free..termasuk la atin..huhuhuh..bukan slalu pn dapat kan...:)


takot-2 pun sempat lagi senyum..hahahahha.


puteri dibawa bersiar-siar..hahahahah...jelez lettew..:)


sempat lagi snap gambar lepas bersenam..huhuhuh..




huhuhuh..walaupn penat bersenam tp muke tetap cenyum...



yang ni memang aku jelez..ye la..aku x berkesempatan nak snap gambar ngn ketua polis negara...hahahha..bukan snang tau nak jumpe dekat-2 macam ni...






MORENA........and 'owner' MORENA...



persembahan payung terjun...

ok la setakat ni dah la atin cite ye..line problem ni..susah nak masukkan gambar...best sangat-2..huhuh..ape x best nye..2 hari makan free je memanjang...ok la...semoge terhibur...

工 ♥ ㄚ◯∪!
I need you now ..
 ♥ MZBM 
My life will not be complete without you..







Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 11, 2012

pengalaman yang x kan dilupakan sampai bila-2..

subhanallah...first time rase sendiri gegaran akibat gempa bumi kt indonesia...rase macam atin mimpi pn ade..macam x percaye..sebelum ni just tengok lam brite je pasal gempa smua ni..tp tetibe je hari ni atin rase sendiri smua tu...takut hanya tuhan yang thu...kt dalam kepala dh mcm-2 pk..gempa ti rase dalam lingkungan pkol 4 petang..mase tu atin tgh siap nak trun cafe..ye la..lapar...sehari x makan..tetibe roomate atin tnye atin ade rase bergegar x??? atin mase tu x rase pape langsung..lpas tu bnyi plak bising-2 kt luar...ok lepas kluar dr blik baru la atin rase gegaran tu...smua plajar diminta berkumpul depan cafe..atin pn ape lagi capai je la tudung..dh x kesah dh tudung mcm mne jnji kne selamatkan dri dlu...

lepas smua dh kumpul kt depan cafe..kteowg x dibenarkan naik kt blog..lepas 30 minit dh xde pape brite lagi pasal gempa tu plajar dibenarkan naik balik kt bilik masing-2...atin sempat call mama cakap pasal gegaran tu..tp ntah knp tetibe tgh cakap ngn mama atin nangis...huhuhu...x malu kan..ok sekarang atin dh x kesah malu k x..yang atin thu atin tkt..mama sempat pesan jangan tinggal solat...mama cakap ajal maut ditgn tuhan..doa bnyk2 biar xde pape yang trjdi..amin...mase kt dlam bilik..tengah syok-2 atin baca pasal gempa ni..tgk you tube,,tetibe atin rase mcm ad gegaran kali kedua..ok dh sah..bnyi bising kt lua masing-2 dk cakap bergegar lagi...ya allah...lindungilah kami ya allah...sekarang semua plajar diminta pergi k surau...lepas solat maghrib tadi..buad sembahyang sunat ngn bacaan yassin...alhamdulillah..stakat ni xde pape gegaran dh,,dalam brite pn ade cakap yang amaran tsunami kt malaysia dh ditarik balik...syukur ya allah..semoge allh lindungi kami smua..amin...sesungguhnye disebalik kejadian ade hikmah nye..

kite harus ingat mungkin orang cakap amaran tsunami ditarik balik..tp amaran ALLAH x pernah ditarik balik...semoge smua berada dalam keadaan selamat...


工 ♥ ㄚ◯∪!
I need you now ..
 ♥ MZBM 

My life will not be complete without you..
Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 10, 2012

IMY..

hubby...i miss you ++...malam ni atin nak cite ckit pasal hubby atin ni..boley kan..kalu yang x nk baca tu x payah nak sebok bce la..huhuh..nak thu x...walaupun atin ngn hubby atin salalu gadoh tp kalau time susah kteowg tetap ade antara satu sama lain kan...bersyukur sangat-2 sebab dye hadir dalam hidup atin...atin sayang hubby atin plus-plus...atin  thu atin ni keras kepale sikit kan..opsss....bukan sikit tp banyak kan..huhuh..lagi pun hubby atin pn sama la jugak kan..ala x kesah la smua tu..janji kite bhagia...rindu sangat-2 nk kluar ngn dye..ngn kawan-2 dye..heppy..kalu atin kluar ngn dye mesti masalah kt dalam kepale ni hilang..huhuh...sweet...rindu nak mandi hujan sma-2..kalau kluar smua bnde nak kongsi..air la...


rnak hug hhubby atin sikit,,,huhuhuh,,,
mmmuuuuaaahhhhh....



3 bulan atin x jmpe dye rasa macam 3 tahun lama nye..cewah...sweet x ayat atin..huhuh...biar la kan...jelez lettew...jangan jelez..x baik....hubby nak hug hubby skrg boley x???  nak thu x..kalau atin dk sorg-2 atin suke berangan pk mase mule2 atin knl ngn hubby atin ni..adang-2 tu samapi tergelak sorg-2 kot ..huhuh... bukan ape..macam-2 yang terjadi mase aku knl ngn dye...tp alhamdulillah..sekarang atin ngn dye bhagia sangat-2...semoge kebahagiaan ni kekal sampai ajal menjemput,..


semoge satu hari nanti atin akan jadi yang halal untuk hubby atin buad slam-lamanya...amin...
i love you forever n ever,...more than my life..my life would be complete without you..

工 ♥ ㄚ◯∪!
I need you now ..
 ♥ MZBM 

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

sempurnakah kite sebenarnya???



1. Mereka diusir berupa kera. Mereka adalah manusia yang suka mengadu domba.

2. Mereka diusir berupa babi. Mereka adalah manusia yang suka memakan barang yang haram.

3. Mereka dihalau dalam keadana terbalik kaki di atas dan kepala di bawah. Mereka adalah dari golongan yang suka berdusta.

4. Mereka dihalau dalam keadaan bisu dan pekak serta tidak berakal. Mereka adalah dari golongan yang riak bangga diri dan sombong.

5. Mereka dihalau dalam keadaan menguyah lidah sendiri sedang lidahnya itu
menjulur ke bawah sampai ke dadanya dan dari mulutnya keluar nanah yang
menjijikkan. Mereka adalah ahli pidato yang ucapannya berlainan dengan
perilakunya.

6. Mereka dihalau dalam keadaan tersalib di pohon kurma dari neraka. Mereka adalah manusia yang berusaha mengajak orang ramai untuk menyokong pemimpin yang tidak jujur.

7. Mereka dihalau dalam keadaan terpotong tangan dan kakinya. Mereka adalah
orang-orang yang mengganggu jiran-jiran.

8. mereka dihalau dalam keadaan buta. Mereka adalah dari golongan yang curang dalam menetapkan hukum.

9. Mereka dihalau dalam keadaan busuknya lebih busuk daripada bau bangkai.
Mereka adalah orang yang gemar melepaskan nafsu syahwat dan menolak perkara wajib seperti zakat, puasa, solat, ... tidak menjalankan kerja dakwah dan sebagainya.

10. Mereka dikumpulkan dalam keadaan memakai pakaian besi yang panas. Mereka ini adalah manusia yg syirik kepada Allah swt.

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 9, 2012

ajal maut ditangan tuhan..

assalamualaikum....mulai hari ni atin ingat atin nk bhasakan diri atin ni nme je snang kan...dah x mo kasar-2 lepas ni...hubby atin marah..huhuh..*tetibe je kan..*sebenarnye hari ni atin nak cakap pasal yang sorang blogger ni dh kembali k rahmatullah...innalillah....atin pn x thu dye meninggal sebab ap...smoge rohnye ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin...smua ni dah ajal...atin sendiri pn x thu ajal atin bile kan..ntah2 lepas atin tlis post ni k..kite x thu kan..smua nye kt tangan tuhan...ALLAH maha mengetahui smua nye..jodoh kite...ajal kite..sebab ape kite meninggal...kite hanya mampu berdoa supaya kite dipanjangkan usia...amin...

atin pn x thu..malam ni lepas atin bce blog arwah atin trase macam sebak sangat2..atin terpk mcm mne prasaan mak ayah dyeorg..fmily dyeowg...kawan-2 dyeowg...mesti smua sedih kan dgn pemergian dye..tp kite sbhagia kawan-2 hanya mampu berdoa yang terbaik untuk dye...atin pernah terpk...kalau la tuhan ambil nyawa atin..atin rasa mcm amalan atin slama ni blm cukup untuk bantu atin kt sana...takut hanya tuhan yang thu...atin pernah merasa kehilangan orang yang atin sayang...kawan atin sendiri..arwah meninggal masa cuti bulan 2 sebab paru-2 berair...kluarga arwah bukan orang senag so klau sakit pape k just pegi klinik macam biasa je...sedih sangat-2 atin rasa lps thu dye meninggal...

ok kembali k tajuk asal....atin sentiasa berdoa supaya tuhan panjangkan usia atin..fmily atin kawan-2 atin...hubby atin...sebab ap...atin nk balas jasa mama ngn ayah..atin thu mama banyak trase ngn atin..atin ni anak yang degil..tp bukan niat atin nk buad mama sedih...atin thu mama pernah menangis sebab atin...atin sayang mama ngn ayah lebih dr nyawa atin sendiri...atin x nak tuhan ambil nyawa mama ngn ayah..klau boley biarlah tuhan ambil nyawa atin dulu dr mama..atin x sanggup nak ilang mama ngn ayah..kalu boley atin nak cakap kt mama ngn ayah skrg ..."AKAK SAYANG MAMA NGN AYAH SANGAT-2"...akak nak sangat bhagiakan mama ngn ayah..akak thu jasa mama ngn ayah akak x boley nak balas ngn wang ringgit..ape yang mama ngn ayah dah buad untuk atin x terkira ngn wang ringgit...

to mr.hubby...atin thu atin banyak buad salah ngn awak..tp percaya la..hanya awak dalam hati saya sampai bile2..dulu kini dan slamanya hanya awak dalam hati saya...atin thu atin x sempurna untuk awak.,tp saya cuba untuk jadi yang sempurerna dimata awak...x pernah perpk dihati saya nak curang kt blakang awak...kalu la ajal saya samapi dulu sblm awak saya nak awak thu I love you more day by day....awak dah cukup sempurna dimata atin slama ni...dah banyak kite lalui slama ni...susah snang kite tetap jugak sma-2...atin harap smua ni kekal samapi ajal kite menjemput...


x lupe gak untuk kawan-2 atin...x kire la kt poli ni k kampung k..smua ny kawan atin..atin sayang korunk smua..atin thu atin x sempurna tp atin cuba jadi yang sempurna untuk korunk...atin x nak gado ngn spe2..ape2 pn yang terjadi korunk tetap kawan atin...atin sayang smua kawan-2 atin...dah la atin dh malas nak tlis panjang-2...cukup stakat ni dh la post atin kali ni..panjang umur atin tlis lagi k...good nitez...






Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 8, 2012

adakah anda lelaki yang kacak???






Lelaki yang kacak.
-Lelaki yang kacak… lelaki yang tidak akan mempermainkan perasaan wanita.. tidak akan menabur janji-janji manis.. tidak akan membiarkan wanita menangis teresak-esak kerananya.. tidak akan mengkhianati kepercayaan orang lain.. kerana dia takot pada balasan Allah..

-Lelaki yang kacak.. lelaki yang tidak akan menipu demi kepentingan diri sendiri.. tidak akan mempergunakan orang lain untuk kesenangan dirinya sendiri.. tidak akan menindas orang yang lemah daripadanya.. kerana dia takot pada balasan Allah..

-Lelaki yang kacak.. tidak akan menyakiti hati wanita.. tidak akan memukul wanita meskipun isterinya.. kerana dia takot pada balasan Allah..
Lelaki yang kacak.. tidak akan menghabiskan duit wanita untuk kepentingan diri sendiri.. tidak akan mencuri hak orang lain.. tidak akan meruntuhkan rumahtangga orang lain.. kerana dia takot pada balasan Allah…

Tetapi…

-Lelaki yang kacak.. tidak akan melupakan Allah.. tidak akan sesekali ingkar pada perintah Allah.. seorang yang taat pada Allah dan Rasul-Nya… kerana dia mengimpikan syurga Allah..

-Lelaki yang kacak.. sentiasa ikhlas dalam melakukan amalan seharian.. sentiasa redha dengan ketentuan Ilahi.. sentiasa berserah pada Allah..

-Lelaki yang kacak.. sentiasa bersabar ketika menghadapi ujian dari Allah.. tidak akan putus asa untuk mengharungi segala ujian yang diberikan.. tidak akan pernah menyalahkan Allah..

-Lelaki yang kacak.. akan menjadikan jihad fisabilillah sebagai matlamat dalam hidupnya..

-Lelaki yang kacak.. akan selalu memohon ampun kepada Allah atas segala dosa-dosa yang telah dilakukan samada dosa kecil mahupun besar.. sengaja atau tidak sengaja..

-Lelaki yang kacak.. sangat takut kepada ujian Allah dan ancamannya.. sangat takut melakukan dosa kerana dia tahu akan balasan yang akan diperolehi di akhirat kelak..

-Lelaki yang kacak.. tidak akan mengeluh kecuali kepada Allah semata-mata.. selalu bertawakal kepada Allah dalam mengharungi kehidupan sehariannya..

-Lelaki yang kacak.. sentiasa menerapkan nilai kasih sayang sesama mukmin dan ukhwah antara mereka.. tidak akan memutuskan silaturrahim sesama saudara mahupun sahabat..

-Lelaki yang kacak.. sangat kuat amar makruf dan nahi mungkarnya, iaitu mengajak ke arah kebaikan dan mencegah kemungkaran..
Lelaki yang kacak.. sangat kuat memegang amanah… sangat berpegang pada janjinya dan menjaga rahsia kaum keluarga dan sahabat handainya..

-Dan lelaki yang kacak juga.. seorang yang pemaaf dan berlapang dada dalam menghadapi kejahilan manusia, sentiasa saling mengingatkan antara sesama saudara dan tawaduk kepada Allah..

-Itulah ciri-ciri seorang lelaki yang benar-benar kacak.. bukan kacak di mata manusia sahaja malah kacak di mata Maha Pencipta.. seorang yang mendambakan syurga di akhirat nanti..



工 ♥ ㄚ◯∪!
I love you very much .. I can not live without you again.. ♥ MZBM 


Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 7, 2012

merayap............hepy anniversary..

hari ni nak cite sikit pasal tadi..huhu..klau nk thu pasal ape trus kan la baca post atin kali ni..bukan ape pn..just biase-2 je..sebenarnye tadi aku ngn mmbr-2 lain nak pegi makan ais kacang...wahhhh !!! ngn excited nye kteowg c up ni nak pegi...tgh otw memang dh dekat gilew dh nak sampai..mmber aku sorg lagi ni pn cakap.."wey,jom p pasar malam..." terserempak plak ngn pak cik prebet baru blik anta plajar poli jugk kteowg pn ap lagi trus la tahan pak cik tu...huhuhuh..ok nampak x ape yang dirancang x jadi...tp aku ok je,,,hahahhah... so kteowg pn pegi la pasar malam...syok la jugak kan...hehehe....kali ni dh masuk 2 kali dh aku pegi pasar malam kt c2 tapi samapi skrg aku x thu nme ap tempat tu..huhu...aku ni just thu pegi je...tambang pegi pasar pn bukan mahal sangat pn..pegi balik baru 2 ringgit..yang kedekut je cakap mahal...opsss....x cakap kt spe2 pn...jangan tarase...just kidding..









hihihihih..nampak x sebenar nye gambar ni x de motif langsung kan ngn ape yang aku cite mule-2 tadi...ok..ni sebenarnye gambar aku lepas blik dr pasar dh..mase ni kt kefe tggu roti canai c up..huhuhuh..kuat kan kteowg makan....x ap janji x lapar...sebab...............................................mama cakap jangan berkira bab-2 makan ni..jangan nk kdekut sangat...ops....jangan trase ok..bukan nk cakap kt cpew-2 pn..just cakap kt dri sendiri je..hehehehehhe,,,dh la malas nak cite pasal ni lagi...esok2 k luse2 k aku cite balik k...sebab ida cakap esok kne pegi makn ais kacang jugak..huhuhuh...



                                          *****************************************


to my MR. HUBBY...: hepy anniversary sayang...semoge lepas hari-hari yang mendatang kite akan terus kuat dan trus kuat untuk capai impian kite same-2...walau ape pn yang terjadi kite tetap ad antara satu sama lain ye sayang...hihihih..nk jiwang la plak ase kan sayang..ala bukan slalu pn..kalu ad yang jeles lantak dye la..kite ngn hidup kite kan..ok dh 3 bulan x jmpe...macam 3 tahun la plak lame nye,..hanya tuhan yang thu banyak mne rindu bie kt sayang..ok dh la...ter over plak ..hihihih..



I love you very much .. I can not live without you again



工 ♥ ㄚ◯∪!
i love you more now...









Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Apr 6, 2012

keistimewaan wanita



‎6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM

1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh
kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.......




工 ♥ ㄚ◯∪!
i love you more now...



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Cik Rose Cute