Apr 27, 2012

..KELEBIHAN MENJADI SEORANG ISTERI..

hai..mesti korang pelik kan kenape atin tetibe post macam ni..ok first bukan sebab atin nak kawin ok..huhuh...blaja pn x habis lagi dh nak kawin...no..no..no...sebenarnye saje je atin nak kongsi pasal bende ni...bosan jugak kan...tengah syok2 baca blog PEPATAH tu..atin terbaca pasal ni..so atin pn share je la..untuk pengetahuan semua jugak kan..heheh..best jugak jadi isteri ni..hmmm..bile la atin nak kawin kan..opsss....ok la..korang baca la post ni...^^
1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”
2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah” 
3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”. 
4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”. 
5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”. 
6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”. 
7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi) 
8 ) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yang difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”. Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu “TAAT”..i miss you honey..


NOTA HATI :menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki memang sesuatu yang bhagia..tp dalam bhagia banyak cabaran yang perlu ditempuhi..semoga impian aku suatu hari nanti akn tercapai...nak thu impian ape ?? SECRET.. :)

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Cik Rose Cute