Aug 17, 2013

bertunang :)

assalamualaikum..
ape khabar semua ??

rasa lama pulak tak update blog kesayangan aten ni,,rindu..last update kalau tak silap seminggu sebelum raya kot..lama kan..bz ?? tak jugak tapi takde masa..ops...tak ke sama je tu..heheheh..bedal la..tapi pape pun aten rasa belom terlambat lagi aten nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..maafkan aten kalau selama aten berblog ni aten banyak sakitkan hati korang or pape la k..raya kan sebulan so tak terlambat lagi la kan..heheheh..jemput la datang umah yang mana kenal tu..heheheh..

 ok nak tanye terkejut tak baca tajuk aten tu...heheheh..ala buat buat la terkejut..baru la semangat aten nak cerita ni ha... sebenarnye bukan aten nak bertunang ke hape ke idak..just saje nak cakap pasal bertunang sebab sekarang mama dah sibuk dok tanye bile ensyg aten nak masuk meminang..OMG..tak bersedia lagi rasanye nak jadi tunangan orang..yang pertama sebab takot..takot tak kuat nak hadapi dugaan alam pertunangan..ramai yang cakap dugaan bertunang tak sama macam dugaan masa kite couple..ish risau..

dalam sebulan boleh dikira berpuluh kali mama dok tanye bile nak tunang bile nak tunang..hadoi..ape la mama ni..gelojoh betol..hahahaha..ops... cakap jugak kat ensyg pasal ni.. tu la nak semangt sangat tak bleh jugak kan..so berserah pada takdir ada jodoh ada la..in syallah..ensyg pn ada cakap nak cpt cepat tunang lepas tu kawin..bile pikir balik betol jugak cakap dia..couple dah bertaun kan.. insyallah kalau jodoh terpisah beribu batu pn kite tetap bersatu kan sayang..

sape yang taknak kan bertunang,kawin,bina keluarga sendiri,tapi belom masanye lagi.,. nak bagi harapan kat mama pn takot jadi pape kecewe pulak..so sabar n tunggu je..aten just perlukan doa dari seorang ibu semoga dipermudahkan segalanye..Tadi tengah borak-borang dengan mama lagi sekali dia tanye aten..

mama : kak, bile mizi nak masuk minang ?
aten : sabar la dulu ma.. nanti keadaan stabil boleh la..
mama : mama dah bagitau kat ayah,taun depan mizi nak masuk minag..
aten : senyum ..

hahahah..macam macam betol mama aten ni..mungkin tak sabar nak dapat menantu laki ko..hehehe..ade ke patot cakap kat ayah ensyg nak meminang tahun depan..tadi aten cakap kat ensyg,dia suke-suke je..hhheheh...insyallah kalau ada jodoh tahun depan..amin..doakan aten ye semua..


Terima Kasih Sudi Singgah Blog Bicara Hati Aten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Cik Rose Cute